Bahan-bahan:
1 paket Yis kering
2 sudu Susu pekat
1 cawan Air suam
2 sudu Gula
2 sudu Susu pekat
1 cawan Air suam
2 sudu Gula
*Campurkan bahan ni dan biarkan kembang
4 cawan Tepung gandum
2 sudu Marjerin
2 sudu teh Baking powder
1 sudu teh Garam
2 sudu Marjerin
2 sudu teh Baking powder
1 sudu teh Garam
Cara Penyediaan:
- Ramaskan bahan2 ni hingga jai macam serbuk roti.
- Kemudian campurkan yis tadi dah gaul rata.
- Biarkan selama 1 jam. Pastikan bekas ditutup ye
- Adunan memang lembik tau tapi uolls jangan risau ye.. Jangan memandai tambah tepung.
- Lepas satu jam tumbuk2 doh tadi tuk keluarkan angin. kemudian ambil sikit untuk dicanai dan terap.. Masa ni ambil la skit tepung untuk terap acuan
- Biarkan selama 30 minit.. Lepas tu boleh goreng.
No comments:
Post a Comment